Könyvtárak

Könyvtárak a 13. kerületben

Angyalföldi Kertvárosi Könyvtár

Cím:     1131 Budapest, Mosoly utca 40/a.
Telefon:     (1) 349-1532
E-mail:    fszek1306@fszek.hu

Nyitva tartás
Hétfő     14 – 19
Kedd     11 – 16
Szerda     14 – 19
Csütörtök     12 – 16
Péntek     14 – 19
Szombat     zárva

Leírás
Az 1949-ben alapított hálózati fiókkönyvtár a Gyöngyösi úti lakótelep kiépülése után költözött mai helyére, a Mosoly utcába, kellemes kertvárosi környezetbe. 1985-ös nyitása óta a lakótelep és a közeli családi házak lakóit látta el szépirodalommal, népszerű ismeretterjesztő művekkel, videókazettákkal, CD-kel. Elsősorban a felnőtteknek kölcsönzött, de szívesen fogadta a kisebbeket is. 2005. nyarán a könyvtár megújult. A tatarozás nyomán a könyvkiválasztó terei átalakultak, megszépültek és 2005. szeptember 12-től – kibővülve a Tomori köz 7. sz. alatti Gyermekkönyvtár állományával és olvasótáborával – fogadja újra olvasóit. A több mint 40 éves gyermekkönyvtár hagyományait beillesztve ápolja tovább az aktív munkakapcsolatot a környező óvodákkkal és iskolákkal, amelyek programjaiba rendszeresen szerepelt a könyvtárlátogatás és a játékos könyvtári foglalkozás. A több mint tíz éve működő Állatbarát Klub is folytatja tevékenységét havi egy-két alkalommal.
Az integrálódott könyvtárban számítógépes kölcsönzési rendszer segítségével elérhető a FSZEK teljes dokumentumállománya.
Részt veszünk a XIII. kerület rendezvényein, valamint különböző pályázatok elnyerésével szervezett programokon.
Szolgáltatásainkkal szeretnénk a családok minden tagjának kellemes és tartalmas időtöltést biztosítani.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy könyvtárunk új nyitvatartási rendjében csütörtökön is látogatható.

Állomány
könyv:     21795 db
kotta:     2 db
elektronikus dokumentum (CD-ROM):     90 db
video, vizuális (video, DVD, diakép):     866 db
térkép:     3 db
hangfelvétel (CD, audiokazetta, hangoskönyv):     527 db
időszaki kiadvány:     476 db

Szolgáltatások
CD-kölcsönzés, CD-ROM-kölcsönzés, diafilmek, DVD-kölcsönzés, folyóirat-kölcsönzés, gyerekrészleg, hangoskönyv-kölcsönzés, internethasználat, kerekesszékkel megközelíthető, könyv-kölcsönzés, NAVA, olvasóterem, szkennelés, videókölcsönzés
Telefonos hosszabbítás Állatbarát klub Játékos gyermekfoglalkozások

Dagály Utcai Könyvtár

Cím:     1138 Budapest, Dagály utca 9.
Telefon:     (1) 340-3309
E-mail:    fszek1308@fszek.hu

Nyitva tartás
Hétfő    9 – 19
Kedd    9 – 19
Szerda    9 – 19
Csütörtök    9 – 14
Péntek    9 – 19
Szombat    13 – 18

Leírás

Az 1982-ben, kimondottan könyvtárnak szánt önálló épületben megnyitott könyvtár a több városrészből álló, nagy területű XIII. kerület lakosságának nyújtott és nyújt felsőfokú könyvtári szolgáltatásokat. A nyitásakor modernnek számító tagkönyvtár mind küllemében, mind pedig szolgáltatásai tekintetében teljesen megújult az 1990-es évek közepén: a hálózatban elsőként kezdte meg a számítógépes kölcsönzést és az elektronikus tájékoztatást. Jól tagolt állományával, 30 férőhelyes olvasótermével, gyermekrészlegével, jelentős CD- és DVD-gyűjteménnyel, folyamatos, jól szervezett és nívós rendezvényeivel a lakosság valamennyi rétegét fogadja.

Állomány
könyv:     74569 db
kotta:     3 db
elektronikus dokumentum (CD-ROM):     173 db
video, vizuális (video, DVD, diakép):     1939 db
térkép:     1128 db
hangfelvétel (CD, audiokazetta, hangoskönyv):     13643 db
időszaki kiadvány:     1694 db

Szolgáltatások
CD-kölcsönzés, diafilmek, DVD-kölcsönzés, e-Magyarország, e-Olvasóterem, európai információs pont, fénymásolás, folyóirat-kölcsönzés, gyerekrészleg, hangoskönyv-kölcsönzés, házhozszállítás, idegen nyelvű dokumentum, internethasználat, internettanfolyam, kerekesszékkel megközelíthető, kerékpártároló, könyv-kölcsönzés, lejátszó eszközök kölcsönzése, NAVA, nyomtatás, olvasóterem, öregbetűs könyv, számítógép-használat, szkennelés, térkép, WiFi
telefonos hosszabbítás, kulturális programok, kiállítások, gyermek kézműves foglalkozások

 

A mozgásban akadályozottak és babakocsival érkezők a könyvtár alsó szintjét tudják használni, ahol könnyen elérhetőek a kölcsönzési pontok.
A mozgásban akadályozottak részére kialakított számítógépes szolgáltatás is működik.

Frissítve: 2014.január 31.